Home | Eifel | Wandelen Eifel | Wandelingen Eifel | Vakantiehuizen Eifel | Hotels| Nieuwsbrief | Links | Contact
 

 
 

Wandelen in de Eifel

In de Eifel kunt u geweldig wandelen de Eifel heeft cultuur, natuur, historie, wijngebieden, meren, beekjes, wandelpaden, fietspaden etc
Hieronder vindt u de kenmerken per deelgebied in de Eifel:

Wandelen in de Vulkaan Eifel

De vulkaaneifel was vroeger een actief vulkanisch gebied. De overblijfselen hiervan zijn nog altijd zichtbaar aan de oude vulkaankratermeren (Maaren) in bijvoorbeeld Daun, Ulmen of Meerfeld of aan de Gerolsteiner dollemieten.

De vulkaaneifel heeft meerdere riviertjes zoals de Lieser en de Kyll welke soms verschellingen hebben door sterk hellende heuvels. In de vulkaaneifel is veel bos, enkele burchten (bijvoorbeeld in Manderscheid of Slot Mallberg) een mooi klooster (Himmerroth) enkele (oude basalt) grotten (Birresborn) en een nog werkende koudwater geiser (Wallenborn)


Klik hier voor de mooiste wandelroutes in de Vulkaan EifelWandelen in het Ahrdal

Het Ahrdal is een bekend wijn- en toeristisch dal, waar de rivier de Ahr kronkelend tussen grillige rosten en steile bergen doorstroomt. In het Ahrdal liggen kleine wijndorpjes met wijnkelders en mooie wijnvelden waar langs gewandeld en gefietst kan worden.

Het Ahrdal is het noordelijkst gelegen rode-wijnbouwgebied van Europa, het Duitse "Rotwienparadies. Leuke plaatsjes zijn Altenahr, Mayschoss en Bad Neuenahr-Ahrweiler.

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in het AhrdalWandelen aan de Moezel

De Moezel is een rivier welke van Trier naar Koblenz stroomt, aan de Moezel zijn vele wijnvelden en wijndorpjes te vinden. Vanuit vele dorpen zijn boottochten over de Moezel te maken.

Leuke plaatsen zijn Trier (oude romeinse stad), Bernkastel Keuss (oude vakwerkhuisjes), Cochem (wijnproeven en de burcht) en in Eltz de prachtige burcht EltzKlik hier voor de mooiste wandelroutes aan de MoezelWandelen in de Noord Eifel

De noordelijke Eifel is puur natuur, zoals het natuurpark hohes Ven.

In de noord Eifel zijn de vele schilderachtige dorpjes en gehuchtjes zoals Bad Münstereifel, die met hun gedeeltelijke historische stadskernen en gezellige eethuisjes een prima doel zijn voor wandelaars en mountainbikers.

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in de Noord EifelWandelen in de Rur Eifel

De Rureifel, zo genoemd naar het romantische riviertje de Rur biedt de ideale atmosfeer voor uw welverdiende ontspannende.

De Rur See is het tweede grootste stuwmeer van Duitsland, waar langs gewandeld, gefietst kan worden, ook wordt er veel aan watersport gedaan.

Leuke plaatsen zijn Monschou (burcht, riviertje en vakwerkhuisjes), Schleiden (Schloss Schleiden), Heimbach (Burcht en Abdij Maria Wald) en Einruhr (Kamp Vogelsang)

Klik hier voor de mooiste wandelroutes aan de Rur EifelWandelen in het Vennvorland

Vennvorland In het noordwestelijke deel van het natuurpark Hohes Venn ontvouwt zich voor de bezoeker een prachtig mooi natuurlandschap. Zacht glooiende heuvels, wouden en weiden en heerlijk verstilde dorpjes strekken zich langs een goed uitgebouwd wandel- en fietswegennet.

De stad Aken is ook hier te vinden, de stad heeft een gezellig oud stadscentrum en de Dom van Aken waar Karel de Grote is gekroond. In de maand december ademt de hele stad een kerstgevoel uit.

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in het VennvorlandWandelen in de Vor Eifel

In het zuiden eindigt de Eifel in de Voreifel. Het zuidelijke gedeelte van de Eifel is minder hoog. Het wordt doorsneden door verscheidene stromen die in noordzuidelijke richting stromen richting Moezel. De grootste van deze rivieren is de Kyll, de heuvels rond deze rivier zijn bekend als het Kyllwald;

Leuke plaatsen zijn Nurburgring (bekend autocircuit voor ondere andere Formule 1-races), Monreal (Burcht en vakwerkhuisjes), Mayen (Burcht en Vulkanpark)

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in de Vor EifelWandelen in de Zuid Eifel

De zuid Eifel ligt aan de grens met Luxemburg en België, hier is ook het natuurpark Südeifel te vinden. De zuid Eifel bestaat uit een bloemenrijk plateau met veel akkerland, doorsneden door dicht beboste valleien.

In de Zuid-Eifel zijn vele sportieve en cultulere mogelijkheden, de leuke plaatsen zijn: Neuerburg (Burcht), Prum (Abdei), Bitburg (Bitburger stausee en bierfabriek), Irrel (waterval en Teufelsschlucht), Gondorf (Eifelpark) en de burchten en stadjes aan het riviertje de Our

Klik hier voor de mooiste wandelroutes in de Zuid Eifel


 
 
 
 

 
 


Nieuwsbrief Eifel
Geef je hieronder op om eens per kwartaal per email nieuws, wandelingen, fietsroutes en aanbiedingen uit de Eifel te ontvangen.

Uw naam:  
Uw email: